Deze 5 wereldgerechten zijn heerlijk met lamsvlees
Wereldse smaken
Experimenteer jij graag in de keuken? Dan ben jij waarschijnlijk niet bang om verschillende wereldkeukens uit te proberen. Wij verzamelden 5 topgerechten, die je allemaal kunt maken met lamsvlees.
1. Chili con carne met lam
Chili con carne is een stoofpotje uit de Tex-Mex-keuken op basis van gehakt, tomaten, bonen en chilipepers. Meestal gebruik je er runder- of gemengd gehakt voor. Maar probeer het zeker ook eens met lamsgehakt!
Naar de chili con carne met lam
2. Quesadilla's met lam en cheddar
Quesedilla's zijn in de Mexicaanse keuken wat croques zijn voor ons. In plaats van brood worden opgevouwen tortilla's gebruikt. Deze kunnen gevuld worden met allerlei ingrediënten. Denk aan kaas, ham, kip, groenten… In dit geval worden ze opgevuld met lamsgehakt, kaas, paprika en champignons. Heerlijk!
Naar de quesadilla's met lam en cheddar
3. Marokkaanse lamssalade
De Marokkaanse keuken heeft heel wat te bieden. Denk maar aan heerlijke couscousgerechten, tajines, briouats… Ook deze Marokkaanse lamssalade is om duimen en vingers bij af te likken.
Naar de Marokkaanse lamssalade
4. Köttbullar van lamsvlees
Kötbullar zijn de Zweedse gehaktballetjes die bij ons bekend zijn geworden door het IKEA-restaurant. Maar natuurlijk zijn ze nóg lekkerder als je ze zelf maakt!
Naar de köttbullar van lamsvlees
5. Vietnamese soep met lamsvlees
Deze Vietnamese soep met groenten, noedels en lamsvlees is dé definitie van comfort food. Zalig!
Naar de Vietnamese soep met lamsvlees
Meer gerechten uit de wereldkeuken? Klik hier.
Onze tips voor een geslaagde bereiding
- Laat lamsvlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden. Voor een klein stukje vlees reken je best een kwartier tot een half uur en voor een groter stuk een uur.
- Wanneer je een stukje lamsvlees op de grill of een braadstuk wil omdraaien, gebruik je beter een spatel dan een vork. Als je er niet in prikt, zal het vlees minder sap verliezen.
- Voor een sappig koteletje bak of grill je het vlees eerst op een hevig vuur, waarna je op een zachter vuurtje verdergaat.
- Voor de lekkerste kruidencombinaties met lamsvlees gebruik je basilicum, tijm, rozemarijn, salie, dragon, of munt.
- Wacht met het zouten van het vlees tot het moment van serveren.
In de pan
Bestrijk het vlees met olie en bak het in een met grof zout bestrooide pan.
Op de grill of barbecue
Marineer het vlees eerst (of bestrijk het met een kwastje met je marinade). Een marinade maak je makkelijk zelf door olie te mengen met je favoriete kruiden.
In de oven
Bestrijk het vlees met olie voordat je het in de oven zet. Haal het halverwege de gaartijd even uit de oven om het in te wrijven met look en te bedruipen met azijn. Leg ook wat ongepelde teentjes look naast het vlees en laat ze meebakken.
In de wok of op de steengrill
Dit is de ideale bereidingswijze voor plakjes lamsvlees. Strijk het vlees vooraf lichtjes in met olie en kruiden.
Meer informatie over lamsvlees? Bezoek dan www.kokenmetlam.be.
Deze lamsgerechten zullen je ook interesseren
Save
Save
Save
Save
Save