Meest recente artikelen

Ken je deze eetbare bloemen al?

Bijna te mooi om op te eten

Ken je deze eetbare bloemen al? Artikel

Eetbare bloemen tillen je gerechtje meteen naar een hoger niveau. Ze zien er superleuk uit en hebben elk hun unieke smaak.

'Hot Lips' Saliebloem

Familie van de fruitsaliebloem, maar net iets kruidiger. Dompel ze eens in je florale gin tonic voor een extra cool effect.

Oregano-Lavendelbloem

De naam doet je zo wegdromen naar Zuiderse bestemmingen. De bloempjes tillen je lamsvlees en tajines naar een hoger niveau.

Karweibloem

Met haar kruidige, wortelachtige smaak maakt deze bloem elk oosters gerecht nog lekkerder.

Korenbloem

Hier proef je een zachte hooismaak. Daardoor past de bloem perfect bij kaas of bij gerechten op basis van yoghurt.

Citroengeranium

Geraniums heb je in allerlei soorten én smaken. Citroengeranium heeft een zachte citrustoets en is heerlijk in cocktails of desserten.

Radijsbloem

Dit pittige paarse bloemetje van radijsjes smaakt er ook subtiel naar. Heerlijk bij koude gerechten, zoals steak tartaar of een tartaar van vis.

Fruitsaliebloem

Afhankelijk van de soort proef je meloen of ananas. Een ideale smaakmaker bij desserten met fruit.

Goudsbloem

Hier proef je een zachte botertoets. Daardoor past de bloem perfect bij desserten op basis van room en melk, zoals pudding of homemade vanille-ijs.

Boragebloem

Boragebloem of komkommerkruid zorgt voor een prachtige kleur én smaakt heerlijk naar komkommer. Een ideale match met tzatziki, maar ook verrassend lekker bij nieuwe maatjes.

Oost-Indischekersbloem

De pittige smaak doet denken aan waterkers en pimpt zowel guacamole en gerechtjes met tomaat als sommige desserten.

Waar koop je ze?

Koop eetbare bloemen nooit in een bloemenwinkel. Sierbloemen worden anders bewerkt, waardoor ze giftig kunnen zijn. Je vindt eetbare bloemen bij gespecialiseerde kwekers, in horecawinkels en in sommige supermarkten. Je kunt ze ook zélf kweken! In de meeste tuincentra kun je zaadjes kopen om thuis te planten. Zaaien kan tot het vriest, plukken en smullen doe je van de lente tot het najaar. Hoe meer je plukt, hoe meer bloemen je plant zal geven.

Herken jij ze allemaal?

Lekkere recepten met eetbare bloemen:

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen