Meest recente artikelen

Zo maak je de perfecte salade

Wij delen onze toptips

Zo maak je de perfecte salade Artikel

Op mooie dagen smullen wij graag van slaatjes, en zeker als ze zo heerlijk zijn als deze. In negen stappen maken wij samen met jou de lekkerste zomersalades.

Maak eens een salade… zonder sla

Salade zonder sla: hoe doe je dat? Probeer eens minderbekendesaladegroenten, zoals koolrabi, venkel of warmoes. Geef er eventueel een portie extra koolhydraten bij, zoals Griekse pasta of aardappelen.

Doe wild met sla

Doe eens iets meer met de traditionele kropjes sla. Je kunt ze grillen, als wrap gebruiken, kort stoven in de wok en zelfs pesto van maken. Verrassend!

Knal met kleur

Superorigineel en geweldig indrukwekkend: een salade in één kleur. Fris groen, blozend rood of… zonnig geel: het zorgt gegarandeerd voor een wauw-effect aan tafel!

Zorg voor crunch

Nog op zoek naar een originele topping voor je slaatje? Denk dan verder dan croutons en ga eens voor pitten, zaden, parmezaan, spekjes, bacon, appelblokjes, bicky burger-uitjes, geroosterde noten of gepekelde groenten. Ideaal om je slaatje die extra crunch te geven.

Kies voor kruiden

Sla is een klassieker natuurlijk, maar wist je dat je ook met groene kruiden een heerlijke salade kunt samenstellen? Ga voor kruiden zoals munt, basilicum, peterselie, dragon en dille als basis voor een slaatje vol pit.

Kies de juiste dressing

Een dressing maakt of kraakt je slaatje. Je hoeft je zeker niet te beperken tot de klassieke combinaties van honing, azijn, mosterd en olie. Je kunt de olie bijvoorbeeld vervangen door een andere vette smaakmaker zoals yoghurt of avocado. Durf zeker ook eens te experimenteren met geroosterde paprika’s of karnemelk.

Combineer me fruit

Met fruit fris je elke salade op. Dan hebben we het niet enkel over de gevulde perziken die traditioneel bij een koude schotel geserveerd worden. Geroosterde druiven bijvoorbeeld zijn ook helemaal hip.

Ga voor textuur

Een goed gerecht is pas helemaal af als je verschillende texturen combineert: knapperig, gegrild, rauw, smeuïg… Hou daar dus zeker rekening mee als je een salade samenstelt.

Ken je klassiekers

Wie houdt er nu niet van de perfecte salade caprese of caesar salad? Ons advies is supersimpel: verander niets aan het originele recept. Kies als basis enkel de beste en meest verse producten. Ga naar de markt en koop er sappige tomaten en smeuïge buffelmozzarella. Investeer in goede olijfolie om je salade af te werken en serveer met knapperig stokbrood.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen