Flamberen kun je leren!
En het is lekker simpel
Zo ga je te werk
- Maak pannenkoeken zoals je anders doet. Voor een lekker recept klik hier.
- Laat je pannenkoek wanneer hij klaar is in de pan, en giet een scheut sterke drank in de pan. Kies voor het juiste alcoholgehalte. Zo heb je een alcoholgehalte van minstens 40 procent nodig. Populaire dranken om te flamberen zijn Cointreau, Grand Marnier, en rum.
- Laat de sterke drank eerst goed warm worden in de pan. Dat zorgt ervoor dat je straks een mooie vlam krijgt.
- Steek het vuur aan in je pan. Nu worden je pannenkoeken mooi geflambeerd.
- Haal de pan van het vuur om het flamberen te stoppen. De vlam dooft als alle alcohol is verdampt.
Safety first
Vuur kan gevaarlijk zijn, dus beperk alle risico's. Wij presenteren je 3 veiligheid-boven-alles-vuistregels:
- Zet de dampkap uit. Zo vermijd je dat het vuur omhoog schiet, en je hele keuken afbrandt.
- Draag geen losse kledij, maar bij voorkeur een strakke keukenschort van katoen. Ook synthetische stoffen vermijd je best.
- Leg een deksel klaar om het vuur snel te kunnen doven als het te groot wordt.
Met deze regels ben je klaar om aan de slag te gaan! Wij doen het je alvast een keertje voor.