Bloemkool-kokossoep met krokantje van eendenborst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en spoel ze. Snij 1 roosje in fijne schijfjes. Rooster de plakjes eendenborst en de fijne bloemkoolschijfjes gedurende 15 minuten in de oven.
-
2
Pel de uien en snipper ze fijn. Was het pepertje, snij het doormidden, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snij het vruchtvlees in ringetjes.
-
3
Verhit de kokosolie en stoof de uien glazig, samen met de laurier en de garam masala. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat 15 minuten zacht garen.
-
4
Verwijder de laurier en mix de soep glad. Roer er de kokosmelk door, warm nog even door en kruid eventueel bij. Werk af met de krokante eendenborst, de geroosterde bloemkoolschijfjes, de groene pepertjes en wat verse dille.