Opgelegde komkommer met oosterse toets
bereiding
-
1
Spoel de komkommer, snij ’m in twee stukken van gelijke lengte (ong. 10 cm). Snij deze stukken in de lengte elk in 8 gelijke repen. Doe ze in twee gesteriliseerde bokalen, ongeveer even hoog als de stukken komkommer.
-
2
Spoel het pepertje, snij in de lengte doormidden, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Schil de gember en snij in plakjes. Hal- veer het citroengras in de lengte.
-
3
Verhit in een steelpan 200 ml water met alle smaakmakers en laat 3 minuten sudderen. Giet het kokendhete mengsel over de komkommer. Schik de smaakma- kers mee in de bokalen en sluit ze. Gebruik je bokalen met schroefdeksel, laat die dan ondersteboven afkoelen. Je kunt de komkommers enkele weken bewaren in de koelkast. Lekker bij pittige vis- of vleesgerechten, in een salade of bij rijst.