Toast met rilettes van eend en gepekelde groenten
bereiding
-
1
Spoel de radijsjes zeer goed. Verwijder het loof. Rooster het venkelzaad kort in een pan zonder vetstof. Doe de radijsjes en het venkelzaad in de bokaal. Breng de azijn aan de kook met de suiker en 70 ml water. Laat koken tot de suiker opgelost is. Overgiet de radijsjes in de bokaal met het kokende vocht. Sluit de bokaal, draai ‘m ondersteboven en terug recht. Laat afkoelen en laat enkele dagen trekken op een koele donkere plek. Je kunt de radijsjes minstens 1 maand bewaren.
-
2
Smelt het ganzenvet in een pannetje op middelhoog vuur. Doe er de tijm en rozemarijn, de jeneverbessen en de wijn bij. Leg de eendenbouten in het vet en laat 4 à 5uur garen,net onder het kookpunt. Laat het vet zeker niet koken, anders verliest de eend z’n structuur.
-
3
Haal het vlees uit de pan. Laat afkoelen en pluk het vlees van de bouten. Kneed even met de hand door, zodat je een glad mengsel krijgt.
-
4
Rooster het zuurdesembrood en serveer de rillettes met de toast en met de gepekelde radijsjes.
Tip! Lekker met augurkjes en kappertjes.