Luxesalade van tuinbonen, gepekelde bietjes en geitenkaas
bereiding
-
1
Bereid eerst de pekel. Meng hiervoor alle ingrediënten met 500 ml water in een kookpotje en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Neem van het vuur en laat afkoelen. Zeef. Je kunt deze pekel een tijdje bewaren in een potje in de koelkast of nog langer in de diepvries.
-
2
Haal de vliesjes van de tuinbonen en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
-
3
Schil de bietjes en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Wentel de rode bietjes kort door de pekel, doe dat niet met de chioggiabiet. Spoel de waterkers en zwier droog.
-
4
Bak de tuinbonen kort op in wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
-
5
Stel een salade samen van de waterkers, de tuinbonen, de chioggiabiet, de gepekelde rode biet en de kappertjes. Brokkel er de geitenkaas over, kruid met versgemalen peper en serveer.