Recept

Falafel met waterkerspuree en gebakken appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rode appeltjes zijn een van Sandra Bekkari's favoriete superfoods. Deze gebakken appeltjes zijn heerlijk met watekerspuree en falafel: balletjes gemaakt van kikkererwten.

bereiding
  1. 1

    Maak de falafel. Mix de kikkererwten met 1 losgeklopt ei en de rest van de ingrediënten, behalve de panko en het tweede ei, tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en zet ze 1 uur in de diepvries.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk, het ei en een scheutje olijfolie. Schep er de waterkers door en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de appelen en snij in partjes. Bak ze met de suiker en kaneel goudbruin en beetgaar in olijfolie.

  4. 4

    Klop het resterende ei los in een kommetje, doe de panko in een ander kommetje. Haal de falafelballetjes eerst door het ei en dan door de panko. Bak ze goudbruin in een bodempje hete olijfolie. Verdeel de puree en de balletjes over de borden en schep er de appeltjes bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Falafel met waterkerspuree en gebakken appeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!