Hartige broccolini-taart met feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor tot 180°C. Bekleed een rechthoekige taartvorm met een vel bakpapier en leg het bladerdeeg erin. Snij het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem en bedek met een vel bakpapier met daarop bakparels. Bak het deeg 15 minuten blind.
-
2
Haal uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier en laat de gebakken taartbodem even ademen.
-
3
Blancheer de broccolini 2 minuten, giet af en laat schrikken onder koud water. Pel de rode uien en snij in partjes. Bak de partjes even op in wat olijfolie.
-
4
Doe 4/5 van de feta met de verse roomkaas, de eieren en wat zwarte peper in een kom en klop alles met een mixer glad en dik.
-
5
Schik de broccolini in de taartvorm en bestrooi met de gebakken rode ui. Giet het kaasmengsel in de vorm en bak de taart 30 à 35 minuten in de oven tot het kaasmengsel stevig is.
-
6
Haal de vorm uit de oven en laat de taart lichtjes afkoelen. Vermeng de za’atar met de overgebleven olijfolie en besprenkel de taart ermee.