Aardbeitompoes met slagroomvulling
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een cirkel van 20 centimeter uit het deeg. Herhaal met de andere rol bladerdeeg.
-
2
Leg het deeg met bakpapier op een ovenplaat. Maak met een vork gaatjes over heel het oppervlak. Strijk het deeg in met het losgeklopte ei en strooi er de kristalsuiker over. Bak 20 minuten in de oven.
-
3
Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker en vanillesuiker. Doe in een spuitzak en zet nog even in de koelkast.
-
4
Snij de aardbeien in schijfjes en strooi er de fijne suiker over, zet ook nog even koel weg.
-
5
Haal het bladerdeeg uit de oven. Laat even afkoelen. Spuit slagroom op de onderste helft. Beleg met de aardbeienplakjes en leg er het bovenste bladerdeeg op. Strooi er wat poedersuiker over en werk af met enkele aardbeien, serveer meteen.