Pavlovakrans met aardbeien en witte chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten op met 1/3de van de suiker in een keukenrobot tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3de suiker toe en klop verder. Voeg ten slotte het laatste deel suiker toe tot het eiwit mooi stijf en glanzend is.
-
2
Meng 1 eetlepel suiker met het bakpoeder en het maiszetmeel, meng er de azijn door en schep het door het opgeklopte eiwit.
-
3
Schep het eiwit op de bakplaat in rondjes. Zet 2,5 uur in de voorverwarmde oven, laat de deur van de oven op een kier of steek een houten lepel tussen de deur. Laat de meringues nadien helemaal afkoelen.
-
4
Klop de slagroom op met het poedersuiker. Leg de meringues in een krans op een grote ronde schotel. Spuit de slagroom als schakel tussen de rondjes meringue tot je een krans hebt.
-
5
Verdeel de aardbeien, in stukjes, over de slagroom. Sprenkel er al wat coulis over en werk verder af met de gehakte witte chocolade, munt en poedersuiker. Serveer met extra coulis.