Gepofte aardappel met cheddar en kip
bereiding
-
1
Spoel de aardappelen onder koud water en prik er gaatjes in met een vork. Laat ze ongeveer 1 uur garen op het barbecuerooster (onder deksel) en draai geregeld om.
-
2
Kruid de Griekse yoghurt met knoflookpoeder, peper en zout en meng. Kruid de kipfilet en gril het vlees 8 minuten aan elke kant of tot het volledig gaar is. Spoel de broccolini en gril enkele minuten per kant op het rooster.
-
3
Snij de kip in reepjes en de broccolini in stukken. Snij de aardappel overlangs net niet doormidden. Vul op met een lepel Griekse yoghurt, wat kip en broccolini en strooi er wat geraspte kaas over.
-
4
Zet de aardappel nog 10 à 15 minuten terug op de hete barbecue of tot de kaas gesmolten is. Werk af met wat in schijfjes gesneden gele chilipeper.