Ovenschotel met bloemkool, gehakt, groene asperges en pastinaak
bereiding
-
1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de pastinaak, snij in stukken of plakken. Maak de asperges schoon en snij ze in stukken. Blancheer de bloemkool, pastinaak en asperges enkele minuten in gezouten water.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Bak het gehakt rul met de sjalot en de knoflook.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gekookte aardappelen voorzichtig met de groenten en het gehakt in een ingevette ovenschaal. Klop de melk, room, mosterd, peterselie en de helft van de kaas los in een kom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten en het gehakt en schep voorzichtig om.
-
4
Bestrooi met de rest van de kaas en met het paneermeel. Zet 20 minuten in de oven.