Recept

Orecchiette met bloemkool en venkelsalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weinig tijd? Laat de geroosterde citroen weg!

bereiding
  1. 1

    Maak de bloemkool en de venkel schoon en hak heel fijn. Als het heel snel moet gaan, kun je ook een blender gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat je het mengsel niet té fijn hakt. Pel en snipper de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit.

  2. 2

    Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook, bloemkool, venkel, pijnboompitten en citroenschil toe en roerbak tot alles mooi begint te kleuren. Hak de oregano fijn en voeg toe aan de gestoofde groenten, samen met de chilivlokken, peper en zout. Voeg citroensap toe naar smaak.

  4. 4

    Snij de overige citroen in plakjes, wentel de plakjes door wat olie en gril ze in een grillpan.

  5. 5

    Meng de orecchiette met de groenten en serveer met de geroosterde citroen en de geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met bloemkool en venkelsalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!