Tiramisuglaasjes met aardbeien en havermoutkoekjes
bereiding
-
1
Laat de ricotta en plattekaas even uitlekken. Splits de eieren en klop de eidooiers op met de honing. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze samen met de ricotta en de plattekaas onder de opgeklopte eidooiers.
-
2
Klop de eiwitten stijf op en spatel ze heel voorzichtig onder het kaasmengsel.
-
3
Hou 4 koekjes apart voor de afwerking. Mix 6 aardbeien tot een coulis en dip er de andere koekjes in. Hou enkele aardbeien apart voor de afwerking en snij de rest in fijne plakjes.
-
4
Leg een gedipt koekje en enkele plakjes aardbei in elk glaasje. Schep er wat kaascrème in, schik er nog wat aardbeien en een koekje op en lepel er opnieuw een laagje kaas over.
-
5
Laat 30 minuten opstijven in de koelkast. Haal ze net voor het serveren uit de koelkast en werk af met enkele aardbeien. Verkruimel er de rest van de koekjes over.