Courgettesoep met gegrilde sint-jakobsvruchten en courgettebloemen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Spoel de courgettes en snij ze in blokjes. Stoof de ui, knoflook en courgettes samen met het kerriepoeder 10 minuten in olijfolie op een zacht vuur. Voeg de kippenbouillon en 2 takjes tijm toe en laat 25 minuten zachtjes koken. Mix de soep heel fijn en kruid met peper en zout.
-
2
Verwijder de stamper uit de courgettebloemen. Besprenkel de courgettebloemen met wittewijnazijn en een beetje olijfolie, kruid met peper en zout.
-
3
Meng de chilivlokken met het gerookt paprikapoeder, een snuif zout en 3 eetlepels olijfolie en wrijf hiermee de sint-jakobsvruchten in. Gril de sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke kant in de grillpan.
-
4
Leg 3 sint-jakobsvruchten in in elk soepbord, vul aan met soep en leg een gemarineerde courgettebloem in elk bord. Werk af met de rest van de tijm en eventueel een beetje opgeklopte room.