Recept

Broodje steak caprese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend broodje voor de lunch!

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Smelt de boter met een scheutje olijfolie op een zacht vuur en voeg de uiringen toe. Bak ze 30 minuten tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Roer er de balsamicoazijn onder en bak kort even door.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid ze met peper en zout en gaar ze 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Kruid de biefstuk met peper en zout en bak hem in olijfolie 3 à 4 minuten aan elke kant. Laat hem na het bakken even rusten onder aluminiumfolie en snij hem dan in dunne plakjes.

  4. 4

    Zet de ovengrill aan. Snij de mozzarella in plakjes. Snij het stokbrood in 4 gelijke delen en snij de stukken open. Besmeer de onderste helften met de pesto en beleg ze met plakjes mozzarella.

  5. 5

    Leg de broodjes even onder de ovengrill zodat de kaas smelt. Beleg ze verder met de plakjes biefstuk, de geroosterde tomaatjes, de gekaramelliseerde ui en enkele basilicumblaadjes. Sluit de broodjes en serveer ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje steak caprese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!