Citroenrijst met kruidige kippenbouten en bimi
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroenen. Pel en pers voor de marinade de knoflook en meng met de geraspte schil van 1 citroen (bewaar de andere geraspte schil voor het gerecht) en het sap van 2 citroenen. Marineer er 15 minuten de kippenbouten in.
-
2
Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Bak de kip krokant aan alle kanten in een pan (die ook in de oven kan) met wat olijfolie. Haal de kip eruit en leg even aan de kant.
-
3
Pel en snipper de ui. Verwijder het vet uit de pan en voeg een verse eetlepel olijfolie toe. Fruit er enkele minuten de ui in. Voeg de ongekookte rijst, de rest van de marinade, en de kippenbouillon toe en roer om. Leg er de kip terug bij, dek af met aluminiumfolie. Zet 35 minuten in de oven.
-
4
Verwijder de aluminiumfolie, voeg de bimi toe, roer even om en zet 10 minuten terug in de oven (of tot alle vocht door de rijst is opgenomen). Werk af met de geraspte citroenschil en gesnipperde peterselie en serveer.