Recept

Minestrone met pistachepesto en kippenballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke lentesoep met Italiaanse toets!

Bewaartip!

Heb je nog wat pesto over? Schep het in een afsluitbaar potje en giet er een laagje olijfolie op. Zo blijft de pesto in de koelkast nog zeker een week goed. Lekker op een broodje met mozzarella of als dip.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en spoel alle andere groenten schoon. Snij de wortelen, de courgette en de paprika in blokjes. Snij de selder in fijne stukjes en snij de boontjes in stukjes van 2 à 3 cm. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Fruit de ui, de wortelen, de selder en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de courgette en de rode paprika toe en bak ze kort mee. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Maak de balletjes. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten en rol kleine balletjes van het mengsel. Voeg de balletjes toe aan de soep. Voeg ook de sperziebonen toe. Laat de minestrone op een zacht vuur sudderen tot de groenten en de balletjes gaar zijn.

  4. 4

    aak de pesto. Pel en pers de knoflook. Mix de geroosterde pistachenoten, de knoflook, de parmezaan, het basilicum en de olijfolie glad in een blender. Kruid de pesto met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de minestrone in kommen, schep er wat pistachepesto op en werk ze af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone met pistachepesto en kippenballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!