Recept

Quinoasalade met fijne groentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade vol smaak en vitamines voor bij de BBQ!

 

Tip! Spoel quinoa altijd goed voor je ’m kookt. Anders kunnen de zaadjes nogal bitter smaken.

bereiding
  1. 1

    Spoel de quinoa en kook hem gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pinda- of cashewnoten en pompoenpitten in een pannetje en laat ze afkoelen. Blancheer de sojabonen 2 à 3 minuten in gezouten water, of tot ze beetgaar zijn.

  2. 2

    Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij de rest van het vruchtvlees in stukjes. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Spoel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de paprika schoon en snij die in blokjes. Hak de koriander en de munt fijn.

  3. 3

    Maak de dressing. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Pel en pers de knoflook. Meng de chilipeper en de knoflook met de sesamolie in de vijzel tot een egaal papje. Voeg de suiker, de vissaus en de maïsolie toe. Roer de dressing goed los en breng hem op smaak met limoensap, peper en zout.

  4. 4

    Giet de quinoa af en meng er de fijn-gehakte kruiden, de komkommer, de rode ui, de sojabonen, de tomaat en de paprika onder. Doe de salade in een grote kom en sprenkel er de dressing over. Werk af met de geroosterde no-ten, pitten en zaadjes en de scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoasalade met fijne groentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!