Meest recente artikelen

De geur van zelfgebakken brood

De geur van zelfgebakken brood Artikel

Of je nu zelf je brooddeeg kneedt en afbakt in de oven of je laat de broodmachine het werk doen... Het resultaat blijft hetzelfde: een heerlijke geur door het hele huis!

Wat moet je weten die eerste keer als je een brood gaat bakken? We geven de beginnende broodbakkers onder jullie graag wat tips.
 

  • Volg het recept nauwkeurig. Een paar gram gist meer of minder maakt een groot verschil.
  • Meng zout nooit direct met gist! Meng het zout altijd eerst met de bloem anders beschadigt het de gist.
  • Gebruik je een broodbakmachine? Als je het deksel tijdens het bakken opent, zakt je brood in.
  • Klop aan het einde van de baktijd even op het brood. Klinkt het hol, dan is het brood gaar.
  • Als je het brood laat afkoelen op een rooster, blijft de onderkant knapperig.
  • Brood dat je niet meteen gebruikt, kan je invriezen. In de vriezer blijft het brood ongeveer drie maanden goed.

Zin gekregen om je eigen brood te gaan bakken?

Probeer eens volkorenbrood of een van onze andere broodrecepten

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen