Recept

Tiramisu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaanse afsluiter om van te smullen

bereiding
  1. 1

    Roer in een lage schaal 1 el suiker en de koffielikeur door de koffie.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de room stijf met de poedersuiker.

  3. 3

    Klop de eidooiers met de porto en 150 g suiker stevig boven een warmwaterbad tot 3 x het volume (6 minuten). Neem van het vuur en klop er de mascarpone door. Laat wat afkoelen. Spatel er de room door en dan de eiwitsneeuw.

  4. 4

    Doop de lange vingers in het koffiemengsel (elke kant 4 seconden). Schik de helft ervan tegen elkaar aan in een schaal. Druk zacht aan met een spatel. Bestrijk met de helft van het mascarponemengsel. Bedek met de tweede laag lange vingers en strijk er de rest van de
    mascarpone op uit. Zet de tiramisu ten minste 6 uur in de koelkast

  5. 5

    Bestrooi vlak voor het serveren met de geraspte chocolade en een laagje cacaopoeder. Serveer koel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!