Rog met champignonvulling
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen. Borstel de paddenstoelen en hak 2/3 fijn.
-
2
Snij de sjalot en knoflook. Fruit in olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak op. Voeg citroensap, peper en zout toe.
-
3
Leg de rogfilets met de velkant naar boven en bestrooi met de gehakte paddenstoelen. Rol op en zet vast met ’n prikker.
-
4
Schik de rolletjes in ’n ingevette ovenschaal. Voeg olijfolie, peper, zout en de tijm toe. Zet 15 minuten in de oven.
-
5
Pureer de aardappelen met olijfolie, wat truffelolie en een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
-
6
Bak de resterende paddenstoelen in olijfolie. Voeg truffelolie, peper, zout, peterselie en de room toe. Laat inkoken, en klaar.