Griekse salade met paprikayoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor op 180°C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijst. Leg ze op de snijkant onder de grill tot het vel zwart blakert. Neem ze uit de oven en laat afkoelen.
-
2
Pel de paprika’s en snij ze in stukken. Doe ze samen met de yoghurt in de blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
-
3
Doe de olijven en het ei in een kom. Schenk er langzaam olijfolie bij en mix met de staafmixer tot een gladde mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Pel de rode ui en snij in halve ringen. Spoel en halveer de tomaten. Spoel de komkommer en snij in fijne plakjes. Spoel en droog de spinazie.
-
5
Schik alle groenten op de borden. Verbrokkel er de feta over en werk af met toefjes olijfmayonaise en de paprikayoghurt.
Ingrediënten voor
4 personen- tomaten250 g
- komkommer1
- rode ui1
- bladspinazie (jonge) handje
- rode paprika's2
- Griekse yoghurt300 ml
- feta250 g
- zwarte olijven (ontpit)50 g
- ei1
- olijfolie200 ml
- peper
- zout