Appel- en amandelkrans
bereiding
-
1
Maak het deeg volgens de aanwijzingen van het klassieke broodjes basisrecept.
-
2
Roer de boter romig met de suiker, kaneel en geraspte amandelpasta.
-
3
Verdeel het deeg in tweeën. Rol één portie uit op een licht met meel bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 20 x 30 centimeter en 1 centimeter dik.
-
4
Strijk de helft van het botermengsel erover uit en strooi er 1 geraspte appel over. Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en vorm er een ring van.
-
5
Vet twee springvormen van 24 centimeter in of bkleed een bakplaat met bakpapier.
-
6
Kerf de deegring bijna in tot op de bodem, met tussenruimtes van circa 1 centimeter, en vouw de inkepingen afwisselend naar binnen en naar buiten. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en appel. Leg het deeg in de vormen of op de bakplaat.
-
7
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
8
Laat de deegbroden afgedekt met een theedoek 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.
-
9
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 20 minuten gaar.