Witloofsoep met appel en runderreepjes
bereiding
-
1
Pel de ui en hak ‘m grof. Schil de aardappelen snij ‘m in stukken. Spoel de prei en snij ‘m in ringen. Snij 4 stronkjes witloof in stukken (bewaar het vijfde stronkje voor de afwerking). Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snij ‘m in stukken.
-
2
Smelt wat boter in een soeppan en fruit er de ui, aardappel en prei in aan. Voeg het witloof, de appel en de tijm toe en laat kort meestoven. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix de soep.
-
3
Snij het laatste stronkje witloof en de appel in fijne reepjes. Smelt wat boter in een pan, bak hierin het witloof kort aan. Haal uit de pan en hou warm. Doe nu de appelreepjes in de pan en bak ze kort. Haal ze eruit. Bak ten slotte de runderreepjes in dezelfde pan. Meng het vlees met de reepjes appel en witloof.
-
4
Kruid de soep met cayennepeper en zout. Verdeel over borden of kommen. Verdeel er ook de gebakken groenten over. Serveer meteen.