Quinoasalade met kip
bereiding
-
1
Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld. Doe er de laatste 5 minuten de rozijnen bij en laat ze mee sudderen. Giet af en laat afkoelen.
-
2
Stoom de kipfilets gaar (of pocheer ze in wat kippenbouillon). Laat afkoelen. Scheur de kip in stukjes.
-
3
Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Pel de ui, halveer ‘m en snij ‘m in halve ringen. Verwijder het loof en het worteltje van de radijzen, snij ze in partjes. Snij de komkommer in blokjes.
-
4
Meng alle groenten en gehakte kruiden in een kom en doe er de quinoa en de kip bij. Kruid met peper en zout en schep goed om.
-
5
Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een potje, draai er het deksel op en schud goed. Maak de salade aan met de vinaigrette en werk af met muntblaadjes en de amandelschilfers.