Maïskip met zoete aardappel en cranberry's
bereiding
-
1
Schil de zoete aardappelen en de wortelen en snij ze in blokjes. Snipper de rode uien. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hak de abrikozen grof. Spoel de cranberry's en laat goed uitlekken. Halveer de amandelen. Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Meng alle bovenstaande ingrediënten.
-
3
Dep de kip goed droog. Wrijf ze goed in met olijfolie, kruid met peper en zout. Stop een flinke lepel van het groentemengsel in de buik en steek vast met een cocktailprikker.
-
4
Meng de rest van de groenten met het vanillemerg en schep het mengsel in een ovenschaal. Leg er de kip op. Breng de bouillon aan de kook en doe die samen met de rozemarijn bij de kip. Laat afgedekt 1,5 uur smoren in de oven.
-
5
Keer de kip halverwege de gaartijd om. Verhoog de temperatuur tot 220° C. Laat de kip nog even kleuren onder de grill.
Voorbereiding