Kalkoenspiesjes met komkommer
bereiding
-
1
Snij de kalkoenfilet in blokjes. Doe ze in een schaal. Pel de knoflook, schil de gember, hak ze fijn. Doe ze met de yoghurt, paprika, komijn, peper, chilipoeder, kurkuma, citroensap en het koriandergroen bij de kalkoen en schep goed om. Dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
-
2
Haal de kalkoen uit de marinade, prik op houten spiesjes. Kruid met zout en bak 10 minuten op de barbecue of in de grillpan. Bestrijk de spiesjes tussendoor nog even met de marinade.
-
3
Spoel de komkommer, halveer ‘m in de lengte en haal er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij de komkommer in fijne blokjes, maak aan met wat azijn, peper en zout.
-
4
Serveer de spiesjes met de komkommerblokjes. Lekker met naanbrood, pitabrood...