Recept

Gratin met vers fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessertje boordevol vitamines

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Splits de eieren.

    Spoel de muntblaadjes, dep ze, droog en snij ze in fijne reepjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de verse fruitsalade met de helft van de likeur en het citroensap. Meng de muntblaadjes met de fruitsalade. Hou nog wat over voor de afwerking.

  3. 3

    Klop de eidooiers met de poedersuiker en de helft van de likeur tot een glad, wit mengsel. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door he dooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel en spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel.

  4. 4

    Verdeel de fruitsalade over 4 ovenvaste, ondiepe kommen. Verdeel het eimengsel over de kommen. Zet ze in de oven gedurende 10 minuten of tot het mengsel goudbruin kleurt.

  5. 5

    Werk af met poedersuiker en munt. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin met vers fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!