Scampi’s met parmaham in een courgettebootje
bereiding
-
1
Pel de scampi’s. Bewaar de pantsers om er de fond van te trekken. Snij de ui fijn. Snij de parmaham in stukken. Snij de mozzarella in plakjes. Snij de courgettes in de lengte doormidden.
-
2
Stoof de ui aan in een pan, doe er de pantsers van de scampi’s bij en de tomatencoulis. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen. Giet door een zeef.
-
3
Bestrijk de courgette met wat olijfolie, kruid met peper en zout en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
-
4
Bak de scampi’s in een pan in een beetje olijfolie, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
-
5
Verdeel de ham over de courgettes. Leg er wat zongedroogde tomaatjes op en verdeel er de scampi’s over. Werk af met wat plakjes mozzarella, een streepje balsamicostroop en kruid met peper en zout. Zet nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
-
6
Doe op elk bord wat van de coulis en zet er een courgettebootje op. Werk af met wat blaadjes basilicum en serveer meteen.
Voorbereiding