Recept

Marokkaanse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een overheerlijke combinatie van kruiden in je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers 2 sinaasaapels.

    Rasp de sinassappelschil.

    Plet de peperbolletjes.

    Plet de knoflook.

    Maak een vinaigrette met het sap van 1 sinaasappel, 1 kl geraspte sinaasappelschil, olijfolie, zout en peper.

  2. 2

    Leg de lamsfilet in een marinade van 2 el olijfolie, het sap van 1 sinaasappel, 1 kl geraspt sinaasappelschil, 1 kl honing, 1 kl zeezout en 1/2 kl geplette peperbolletjes. Zet 4 uur in de koelkast.

  3. 3

    Blancheer de doperwten beetgaar en laat schrikken met koud water.

  4. 4

    Breng de kippenbouillon aan de kook met 1 el olijfolie, gember, knoflook, kaneel, kurkuma, kerrie. Roer er de couscous en de rozijnen door. Neem van het vuur en laat 10 minuten rusten.

  5. 5

    Meng de meloen met de couscous en de doperwten.

  6. 6

    Grill de filet 4 minuten aan elke kant, laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer bij de couscous. Overgiet met vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaanse salade

Ingrediënten voor

4 personen
  • lamsfilet600 g
  • doperwten200 g
  • galiameloen (in stukken)1
  • sinaasappelen (sap)2
  • sinaasappelschil (geraspt)2 kl
  • blonde rozijnen100 g
  • couscous300 g
  • honing1 kl
  • kippenbouillon3.5 dl
  • olijfolie4 el
  • knoflook (geplet)2 teentjes
  • verse gember (gehakt)1 kl
  • kaneel1 snuifje
  • kerriepoeder1 snuifje
  • kurkuma1 kl
  • peperbolletjes (geplet)½ kl
  • peper
  • zeezout1 kl
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!