Marokkaanse salade
bereiding
-
1
Pers 2 sinaasaapels.
Rasp de sinassappelschil.
Plet de peperbolletjes.
Plet de knoflook.
Maak een vinaigrette met het sap van 1 sinaasappel, 1 kl geraspte sinaasappelschil, olijfolie, zout en peper.
-
2
Leg de lamsfilet in een marinade van 2 el olijfolie, het sap van 1 sinaasappel, 1 kl geraspt sinaasappelschil, 1 kl honing, 1 kl zeezout en 1/2 kl geplette peperbolletjes. Zet 4 uur in de koelkast.
-
3
Blancheer de doperwten beetgaar en laat schrikken met koud water.
-
4
Breng de kippenbouillon aan de kook met 1 el olijfolie, gember, knoflook, kaneel, kurkuma, kerrie. Roer er de couscous en de rozijnen door. Neem van het vuur en laat 10 minuten rusten.
-
5
Meng de meloen met de couscous en de doperwten.
-
6
Grill de filet 4 minuten aan elke kant, laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer bij de couscous. Overgiet met vinaigrette.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- lamsfilet600 g
- doperwten200 g
- galiameloen (in stukken)1
- sinaasappelen (sap)2
- sinaasappelschil (geraspt)2 kl
- blonde rozijnen100 g
- couscous300 g
- honing1 kl
- kippenbouillon3.5 dl
- olijfolie4 el
- knoflook (geplet)2 teentjes
- verse gember (gehakt)1 kl
- kaneel1 snuifje
- kerriepoeder1 snuifje
- kurkuma1 kl
- peperbolletjes (geplet)½ kl
- peper
- zeezout1 kl
- zout