Grietrolletjes met chardonnaysaus
bereiding
-
1
Fruit de sjalot in wat boter. Blus met de wijn en de visfumet. Laat tot de helft inkoken. Doe er de room bij en laat tot tegen het kookpunt komen. Breng op smaak met peper en zout. Klop de saus op met boter. Hou warm.
-
2
Stoof de mirepoix in een nootje boter. Voeg er de mosselen aan toe, zet het deksel op de pan en laat ze openkoken (schud ondertussen op). Haal ze uit de pan en hou ze warm. Bewaar de mirepoix.
-
3
Bestrijk 4 dresseerringen met olie. Leg er telkens 2 grietfilets in, en zorg ervoor dat de mooiste, witte kant tegen het metaal aan zit.
-
4
Zet elke dresseerring op een velletje aluminiumfolie en vul de rolletjes op met de mirepoix. Stoom de visrolletjes in 10 à 12 minuten gaar.
-
5
Haal voorzichtig de ringen weg en schik de grietrolletjes op de borden. Garneer met mosselen in de schelp en nappeer met de saus. Werk af met plukjes kervel of peterselie.