Lamskroon met een kriekbiersausje, tijmpuree en shiitake
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met de helft van de boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Pluk de tijmblaadjes van de steeltjes en meng ze door de puree.
-
2
Snipper de sjalot en stoof aan in de resterende boter. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Giet er het kriekbier bij en laat weer koken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
-
3
Schroei het lamsvlees even aan in een hete pan met vetstof. Zet het 12 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. Haal het er weer uit (lamsvlees wordt rosé geserveerd), maar laat de oven aan staan. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
-
4
Zet ondertussen de kerstomaatjes in de hete oven.
-
5
Snij de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snij de shiitake in stukjes. Roerbak ze samen in wat vetstof.
-
6
Versnijd de lamskoteletjes en serveer ze met de tijmpuree en de paddenstoelen.