Recept

Kipspiesjes met aspergesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk voor op de barbecue of op de grill

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei en snij het groen eraf. Snij het wit in schuine stukken van 1,5 cm. Rijg ze afwisselend met de vleugeltjes op spiesjes. Leg ze in een schaal.

  2. 2

    Breng de fond, sojasaus en bruine suiker samen aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Laat lichtjes afkoelen en schenk dat over de spiesjes. Laat 30 minuten marineren.

  3. 3

    Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af. Snij de asperges schuin in stukken van 4 cm. Spoel de peultjes en snij ze schuin doormidden.

  4. 4

    Verhit de olie in een pan en roerbak de asperges en peultjes beetgaar. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop een dressing van de mirin, azijn, olie, wasabi en het citroensap. Kruid met peper en zout. Maak er de groenten mee aan.

  6. 6

    Gril de spiesjes gaar en goudbruin. Serveer ze met de aspergesalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipspiesjes met aspergesalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!