Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
bereiding
-
1
Snij de ui, knoflook en groenten in stukjes. Doe er de wijn bij, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de peper. Laat er het vlees 1 nacht in marineren.
-
2
Verwarm de oven voor op 225°C. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Schroei het dicht en leg het in een braadslee.
-
3
Haal het klokhuis uit de appels en vul ze met jam. Zet ze rond het gebraad. Zet 40 minuten in de oven.
-
4
Pel de sjalotten. Doe ze in een pan met 100 ml wildfond, wat boter, suiker en zout. Laat 15 min. koken onder deksel. Blus met 1 el balsamico en laat inkoken.
-
5
Haal het vlees uit de oven en hou warm. Roer de braadresten los met de porto, 2 el balsamico en de rest van de fond. Laat inkoken tot de helft. Roer er 1 el jam door, kruid met peper en zout en klop er koude boter door.
-
6
Schik alles op de borden en serveer.
Ingrediënten voor
4 personen- reegebraad1 kg
- ui1
- knoflook1 teentje
- wortelen2
- selder1 takje
- rode wijn1 fles
- kruidentuiltje1
- kruidnagels2
- peperbolletjes5
- appelen4
- bosbessenconfituur
- sjalot600 g
- wildfond400 ml
- suiker1 kl
- balsamicoazijn3 el
- porto1 glas
- boter
- peper
- zout