Recept

Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prachtig bord boordevol garnituren

bereiding
  1. 1

    Snij de ui, knoflook en groenten in stukjes. Doe er de wijn bij, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de peper. Laat er het vlees 1 nacht in marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 225°C. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Schroei het dicht en leg het in een braadslee.

  3. 3

    Haal het klokhuis uit de appels en vul ze met jam. Zet ze rond het gebraad. Zet 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel de sjalotten. Doe ze in een pan met 100 ml wildfond, wat boter, suiker en zout. Laat 15 min. koken onder deksel. Blus met 1 el balsamico en laat inkoken.

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven en hou warm. Roer de braadresten los met de porto, 2 el balsamico en de rest van de fond. Laat inkoken tot de helft. Roer er 1 el jam door, kruid met peper en zout en klop er koude boter door.

  6. 6

    Schik alles op de borden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • reegebraad1 kg
  • ui1
  • knoflook1 teentje
  • wortelen2
  • selder1 takje
  • rode wijn1 fles
  • kruidentuiltje1
  • kruidnagels2
  • peperbolletjes5
  • appelen4
  • bosbessenconfituur
  • sjalot600 g
  • wildfond400 ml
  • suiker1 kl
  • balsamicoazijn3 el
  • porto1 glas
  • boter
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!