Hertenkalffilet in papillot
bereiding
-
1
Snipper de sjalot fijn.
Snij de selder in reepjes.
Verwarm de oven voor op 250°C.
-
2
Schroei de filet rondom snel dicht in een beetje hete olie. Kruid het vlees met peper uit de molen en grof zeezout.
-
3
Blancheer de selderreepjes 1 minuut in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
-
4
Fruit de gesnipperde sjalot glazig in hete olie. Doe er de paddenstoelen bij. Laat 1 minuut op vrij hoog vuur bakken.
-
5
Leg de filet en de groenten op een groot vel bakpapier (of aluminiumfolie). Besprenkel het vlees met de port en de wildfond. Vouw de papillot goed dicht. Zet 10 minuten in de oven op 250°C.
-
6
Verdeel de paddenstoelenmengeling over de borden. Snij de filet in plakjes en leg ze erbovenop.
Voorbereiding