Lentegroenten
bereiding
-
1
Spoel de peultjes.
Verdeel de broccoli in roosjes, spoel ze.
Schil de raapjes, snij de grote in kwartjes.
Schraap de wortelen, laat er wat groen aan, snij ze overlangs tot op 3/4 doormidden.
-
2
Doe de groenten apart in stoommandjes: leg bij de peultjes een paar takjes bonenkruid, bij de worteltjes een paar blaadjes verse munt, kruid de raapjes met een mespunt geplette komijnzaadjes.
-
3
Stoom de groenten apart gaar, zodat u de gaartijd beter kunt controleren.
Peultjes hebben genoeg aan 10 minuten stoomtijd, voor jonge worteltjes mag u er een paar minuten bij tellen.
De raapjes en de broccoli hebben -naargelang van de dikte van de stukjes- 15 tot 20 minuten nodig.
-
4
Kruid de groenten pas achteraf met peper en zout.
Bij de broccoli kan ook een snuifje foelie of nootmuskaat.
-
5
Serveer de groenten puur, of voor de liefhebbers met een lichte bechamelsaus.
Voorbereiding