Papillot van kip met witloof
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Snij het bittere stukje onderaan het witloof weg. Bak het aan op een hevig vuur, in een flinke noot boter. Strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karamelliseren.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Dek af en laat 5 minuten stoven. -
3
Bak de kipfilets aan in een flinke noot boter. Laat ze half gaar worden op een zachter vuur.
-
4
Leg op vier vellen bakpapier een klontje boter. Snij van elk witloofstronkje een waaiertje en leg het op de boter. Leg een plakje ham op het witloof. Snij elke kipfilet in twee stukken. Leg ze op de ham. Kruid met peper.
-
5
Roer de bakresten van de kip los met de witte wijn. Voeg er de gevogeltefond aan toe en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en (weinig) zout.
Lepel de saus over de kip. Vouw de papilotten mooi dicht en leg ze in een met olie ingevette ovenschotel. -
6
Zet 7 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de papilotten op voorverwarmde borden. Knip ze pas open aan tafel.
Voorbereiding