Recept

Vol-au-vent 'grand-mère'

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vol-au-vent op grootmoeders wijze is een echte topklassieker. Smullen met het hele gezin!

Niet zomaar kip

De lekkerste vol-au-vent maak je met de lekkerste kip. Kies voor een Bresse-, zwartpoot- of hoevekip. Je betaalt er wat meer voor, maar je krijgt er veel smaak voor terug!

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng 1,5 liter water aan de kook met de soepgroenten, de braadkip, het kruidentuiltje en de bouillonblokjes. Laat ongeveer 1 uur koken.

  2. 2

    Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de been-deren. Zeef de bouillon.

  3. 3

    Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.

  4. 4

    Snij de champignons in partjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Smelt de boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend 1 à 1,2 liter bouillon bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Smelt de boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend 1 à 1,2 liter bouillon bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  6. 6

    Meng de kip, de balletjes en de champignons door de saus. Verwarm de bladerdeegpasteitjes even in de oven en vul ze met de vol-au-vent. Leg er het dekseltje op en serveer met de tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!