Vol-au-vent 'grand-mère'
bereiding
-
1
Breng 1,5 liter water aan de kook met de soepgroenten, de braadkip, het kruidentuiltje en de bouillonblokjes. Laat ongeveer 1 uur koken.
-
2
Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de been-deren. Zeef de bouillon.
-
3
Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.
-
4
Snij de champignons in partjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Smelt de boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend 1 à 1,2 liter bouillon bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
5
Smelt de boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend 1 à 1,2 liter bouillon bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
6
Meng de kip, de balletjes en de champignons door de saus. Verwarm de bladerdeegpasteitjes even in de oven en vul ze met de vol-au-vent. Leg er het dekseltje op en serveer met de tuinkers.
Voorbereiding