Meergranenstokbrood
bereiding
-
1
Los de gist op in 3 el lauw water. Doe de bloem in een ruime kom, voeg er de gist aan toe, het zout en 220 ml lauw water, en kneed in 7 minuten tot een homogeen deeg dat niet plakt. Maak een bal en leg die in een kom. Dek af met een vochtige doek en zet 50 minuten op een warme plek.
-
2
Leg het deeg op een werkvlak met bloem en kneed even door. Verdeel in 4 stukken.
-
3
Duw elk stuk plat tot een rechthoek. Sla de bovenkant naar het midden, en dan de onderkant. Leg het met de naad naar onderen en rol het met de hand uit tot de gewenste lengte. Leg het met de naad naar onderen op vellen bakpapier. Bestrijk met water en bestrooi met zaadjes. Dek af en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
-
4
Zet een schaaltje op de ovenbodem, schuif een bakplaat in het midden en verwarm tot 250° C.
-
5
Knip het papier rond de broden weg en snij ze diep in. Leg ze op de hete bakplaat. Giet een half glas warm water in het schaaltje en sluit de deur. Wacht 30 seconden en schuif dan de bakplaat in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 210° C en bak de broden 12 à 15 minuten.