Recept

Oostends vispannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Helemaal compleet met puree.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de wortelen en prei in fijne julienne. Fruit aan en kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn, voeg het verkruimelde visbouillonblokje en 100 ml water toe. Voeg de room toe en roer om. Laat zachtjes pruttelen tot de wortel beetgaar is.

  2. 2

    Kook de aardappelen in gezouten water gaar en pureer ze met boter en melk. Breng op smaak met nootmuskaat en schep de puree in een spuitzak.

  3. 3

    Vet kleine ovenschoteltjes in met boter, leg er in het midden de verschillende soorten visblokjes in. Spuit puree langs de rand. Lepel de groenten met de saus in het midden, over de vis. Bestrooi met de geraspte kaas.

  4. 4

    Zet de schoteltjes 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gratineert. Bestrooi met de garnalen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!