Pizza met een pittige toets
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gist met 200 ml lauw water en roer om. Maak op het werkblad een berg van de bloem met in het midden een kuiltje. Giet het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en kneed alles tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en bedek die met een vochtige doek. Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
-
2
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed 2 minuten. Verdeel het deeg in drie gelijke porties. Rol elke portie uit met een deegroller.
-
3
Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat slinken. Bestrijk de pizzabodems met harissa. Verdeel de spinazie en de verkruimelde feta
erover. Bestrooi met pijnboompitten en Marokkaanse kruiden. Bak 20 minuten in de oven of tot de pizza’s klaar zijn.