Trifle met mango en mascarpone-crème
bereiding
-
1
Schil 1 rijpe mango, ontpit en snij 'm in kleine blokjes. Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Verkruimel de amandelkoekjes en hak de nootjes. Pers het sap en rasp de zeste van de limoen.
-
2
Mix 1 uitgelekt blik abrikozen (480 g zonder sap) fijn in de blender. Meng de abrikozenpuree met de geraspte zeste en het sap van 1 onbehandelde limoen, 2 eetlepels abrikozenlikeur en 1 zakje vanille suiker.
-
3
Warm op in een pannetje. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Voeg de mangoblokjes toe en roer goed om.
-
4
Meng 250 g mascarpone met 2 eetlepels suiker, 3 eetlepels amaretto en 2 dl opgeklopte room.
-
5
Vul de glaasjes met laagjes vruchtencompote en mascarponecrème. Werk af met verkruimelde amandelkoekjes en gehakte nootjes.
Voorbereiding