Turkse yoghurtbroodjes met feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Hak de peterselie.
-
2
Giet de zonnebloemolie, melk en yoghurt bij elkaar. Smelt de boter en doe ze erbij. Los de gist op in het lauwe water en voeg dit samen met de suiker aan de rest toe.
-
3
Klop de eieren los, maar hou één dooier apart. Zeef de bloem met het zout en roer er de eieren en het yoghurtmengsel door. Kneed tot een homogeen, zacht deeg, dat niet meer aan de handen blijft plakken. Dek af met een vochtige doek en laat 15 minuten rusten.
-
4
Plet ondertussen de feta en meng met de peterselie en een royale hoeveelheid zwarte peper.
-
5
Maak bolletjes van het deeg, leg ze op een bakplaat met bakpapier en maak in elk bolletje een kuiltje. Vul dit met een beetje van het fetamengsel en vouw er de twee helften van het deeg rond. Druk de randjes zachtjes samen.
-
6
Klop het resterende eigeel los en bestrijk er de broodjes mee. Bestrooi met sesamzaad.
-
7
Bak de broodjes 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200° C. Laat afkoelen op een rooster.
Voorbereiding