Recept

Klassieke tomatensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een oerklassieker die iedereen lust! Zijn er geen goed rijpe tomaten verkrijgbaar? Gebruik dan tomaten uit blik.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snij het meeste groen van de prei, dit heb je niet nodig. Spoel het preiwit en snij het in ringen. Schil de wortel en de aardappel, snij ze in blokjes.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in een beetje boter of olie. Doe er de andere groenten bij. Laat een paar minuten zacht stoven.

  3. 3

    Schenk er de kippenbouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht koken.

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje uit de pan. Draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de tomatenpuree door en kruid ze eventueel nog wat bij. Serveer goed heet, met een garnituurtje naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke tomatensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!