Varkenshaasje met rodekool, appels en granaatappelpitten
bereiding
-
1
Voor de rodekool: verwarm 1 el olijfolie in een pan. Fruit de ui en de selderboogjes. Voeg de rodekool, het veenbessensap, de azijn, de bruine suiker, de kruidnagels, het kruidenboeket, zout en peper toe. Dek af en laat 30 minuten pruttelen. Voeg de appels toe en laat mee pruttelen.
-
2
Bestrijk het varkenshaasje met de mosterd, bestrooi met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Bruin het varkenshaasje 3 minuten aan elke kant. Laat het 10 minuten verder garen op lage temperatuur. Dek de pan eventueel af.
-
3
Snij het varkenshaasje in plakken. Verwijder het kruidenboeket uit de rodekool. Verdeel de rodekool en het vlees over de borden. Garneer met granaatappelpitjes en blaadjes bladpeterselie. Heerlijk met gekookte aardappels.