Vegan misosoep met tofu en komkommer
bereiding
-
1
Pel de knoflooktenen en hak ze fijn.
Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen.
Schil de komkommer, halveer hem overlangs
en verwijder de pitjes met een lepel.
Snij de komkommer in blokjes.Snij de tofu in blokjes.
-
2
Fruit de
knoflook en de lente-uitjes met de geraspte
gember in een scheutje sesamolie. -
3
Doe de komkommerblokjes bij
in de pan en stoof even mee. Voeg de
groentebouillon, de misopasta en de sojasaus
toe en laat nog 5 minuten sudderen. -
4
Voeg de tofublokjes met de
koriander bij de soep. Laat kort koken en
breng op smaak met cayennepeper en
citroensap. Verdeel de soep over warme
kommen en serveer. -
5
Miso- of sojabonenpasta - onmisbaar in
de Japanse keuken - is verkrijgbaar in
een donkere en een lichte variant die
vooral qua sterkte verschillen. Te koop in
oosterse en natuurvoedingswinkels.
Voorbereiding
Tip