Taartjes met bosbessen en frambozen
bereiding
-
1
Klop 1 ei op met 40 g poedersuiker. Voeg er de zachte boter bij, patisseriebloem en amandelpoeder. Kneed tot een homogeen deeg. Rol het tot een bol en verpak het in plasticfolie. Leg minstens 1/2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Vet 6 taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er de vormpjes mee. Prik er gaatjes in en zet nog een 1/2 uur in de koelkast. Bak ze 10 minuten blind in de oven.
-
3
Maak ondertussen de vulling. Vermeng 200 g ricotta met het amandelextract, 2 eieren, 160 g poedersuiker en de room. Verdeel de frambozen en de bosbessen over de taartjes. Schenk er de vulling bij. Bak 25 à 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker.
Voorbereiding